Митьо Очите посреща Коледа зад решетките, застава пред съда на 20 януари

https://www.24chasa.bg/novini/article/7991129 www.24chasa.bg
Димитър Желязков

Димитър Желязков - Очите ще посрещне Коледните и Новогодишните празници зад решетките. Спецсъдът реши вчера, че процесът срещу него ще започне на 20 януари с разпити на основните свидетели на прокуратурата.

По искане на адвокат Илиян Василев делото на Митьо Очите бе спряно частично само за обвиненията, за които Турция досега не е дала съгласие да бъде съден. Желязков бе екстрадиран у нас от Истанбул през февруари т. г.

Подсъдими по делото са още 12 души. Част от тях са обвинени за участие в група за рекет, палежи, принуда и търговия с дрога.

На делото се явиха 6-има пострадали, но само 2-ма поискаха да са частни обвинители. Те твърдят, че са рекетирани и заплашвани, но ще разкажат историите си на следващо заседание.

Съдът не допусна иск на бургаска фирма срещу част от членовете на бандата за над 1,7 млн. лв. щети с мотива, че това ще затрудни съдебния процес. Дружеството може да заведе иск в гражданския съд.

Делото срещу бандата бе върнато веднъж за поправка на обвинителния акт през юли, а в началото на септември апелативният спецсъд потвърди решението.

На заседанието в сряда адвокатите поискаха още един поправителен с мотива, че има неотстранени несъответствия и пропуски в новия обвинителния акт, но съдът отказа да върне отново делото за дораследване. Той отказа също и по-леки мерки за неотклонение на подсъдимите. Освен Митьо Очите още един остава зад решетките.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софийска градска прокуратура е образувало производство, след получен сигнал от членове на Висшия съдебн съвет, че случайното разпределение на делата в съдилищата може да се манипулира. Това би могло да стане дори от хора със слаби компютърни умения, единствено имащи електронен подпис, заяви току-що Сийка Милева, говорител на главния прокурор

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил", заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико