Сачева: Закона за социалните услуги може да се ползва за дестабилизация

https://www.24chasa.bg/novini/article/7992870 www.24chasa.bg

Притеснени сме не от това, че някой се опитва да прокара чужда идеология, а от това, че е възможно тази тема да се използва за съзнателна дестабилизация на държавата, каза социалният министър Деница Сачева след среща с "Воля" за обсъждането на закона за социалните услуги.

Също сме на мнение, че ако продължават да се радикализират протестите вместо да се намалява напрежението, може би трябва да търсим друга причина за това, добави Сачева.

От "Воля" остават на позицията си законът да се отложи с година. Миналата седмица "Воля" внесе законопроект за отлагане на закона за социалните услуги с една година и утре ще гласува за отлагането на закона. Щом ти има такава силна чувствителност по закона особено сред майките, парламентът е длъжен да оправи грешката си и да огледа внимателно този документ, заявиха от парламентарната група на "Воля".

Дали някой се опитва да прокара чужди идеологии, под предтекст, че това е с цел грижи за нашите деца, казаха още от "Воля".

На срещата министър Сачева и депутатите от "Воля" са подчертали, че закона за социалните услуги няма за цел да регулира семейните отношения, както и че неправителствените организации и в момента имат малка роля в предоставянето на социални услуги. Повечето от организациите са предимно на родители, които имат деца с увреждания, каза социалната министърка. Социалното министерство не плаща на неправителствените организации, добави още тя.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца