Сачева: Закона за социалните услуги може да се ползва за дестабилизация

https://www.24chasa.bg/novini/article/7992870 www.24chasa.bg

Притеснени сме не от това, че някой се опитва да прокара чужда идеология, а от това, че е възможно тази тема да се използва за съзнателна дестабилизация на държавата, каза социалният министър Деница Сачева след среща с "Воля" за обсъждането на закона за социалните услуги.

Също сме на мнение, че ако продължават да се радикализират протестите вместо да се намалява напрежението, може би трябва да търсим друга причина за това, добави Сачева.

От "Воля" остават на позицията си законът да се отложи с година. Миналата седмица "Воля" внесе законопроект за отлагане на закона за социалните услуги с една година и утре ще гласува за отлагането на закона. Щом ти има такава силна чувствителност по закона особено сред майките, парламентът е длъжен да оправи грешката си и да огледа внимателно този документ, заявиха от парламентарната група на "Воля".

Дали някой се опитва да прокара чужди идеологии, под предтекст, че това е с цел грижи за нашите деца, казаха още от "Воля".

На срещата министър Сачева и депутатите от "Воля" са подчертали, че закона за социалните услуги няма за цел да регулира семейните отношения, както и че неправителствените организации и в момента имат малка роля в предоставянето на социални услуги. Повечето от организациите са предимно на родители, които имат деца с увреждания, каза социалната министърка. Социалното министерство не плаща на неправителствените организации, добави още тя.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза