През януари ясно кой ще чисти София следващите 5 г. и ще вземе 363 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7998578 www.24chasa.bg
Снимка Архив

В 5 от 7 зони остана по 1 кандидат

В началото на 2020 г. ще стане ясно кой ще чисти София в следващите 5 г. Прогнозната стойност на обществената поръчка, обявена от Столичната община, е 363 млн. лв. без ДДС.

В нея градът е разделен на 7 зони, в които влизат 19 района и част от “Триадица”. В петък комисия отвори ценовите оферти на кандидатите. Така за 5 от 7 зони стана ясно, че до тази фаза стига само по един кандидат. Повечето и сега чистят столицата.

За четири от зоните кандидати останаха два консорциума около “Титан” - “Титан София център” и “Титан София Изток 1”. В друга зона, която включва районите “Люлин” и “Красно село”, пък до отваряне на ценова оферта е допуснат само “Зауба”, чийто собственик е бизнесменът Румен Гайтански - Вълка. С друго дружество - “Грийн партнърс”, той се бори в конкуренция с “Еф Си Си България” - за “Изгрев”, “Слатина” и “Подуяне” и с консорциума “АЕС-Х Груп” - “Илинден”, “Надежда” и “Сердика”.

Заради нередности в общинската фирма “Чистота Искър” - неправомерно превъзлагане на дейности на външни фирми, Йорданка Фандъкова прати сигнал на прокуратурата. Сега “Чистота Искър” ще чисти само в “Красна поляна”. Извън процедурата са “Младост”, “Витоша”, “Овча купел” и част от “Триадица”, защото договорите за тях изтичат след 2 години.