Започна тържествената рождественска служба

https://www.24chasa.bg/novini/article/8007918 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Велислав Николов

В патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" българският патриарх Неофит води тази вечер тържественото богослужение за Бъдни вечер.

На Светата литургия в храма, на която бяха дошли много вярващи, Негово светейшество прочете откъса от Евангелието за раждането на Исус Христос в пещерата във Витлеем. Благословена да бъде традиционната празнична трапеза, която ни събира на Бъдни вечер, пожела патриарх Неофит.

Нека в нощта на Рождеството всички ние, които сме Христови, сторим място на раждащия се заради нас и за нашето спасение божествен Младенец, като отворим за Него нашите домове и нашите сърца. Нека не само със слово, но и с дела на милосърдие да покажем принадлежността си към Неговата света Църква, като според силите и възможностите си се погрижим сред нас да няма вече страдащи и нуждаещи се, гладни и жадни, не само за храна или питие, а и за топла дума, за най-елементарно човешко внимание. Към това ни призовава не само в тази свята нощ, но и във всички дни от живота ни, християнската ни съвест, това очаква от нас раждащият се днес Господ и Спасител наш Исус Христос, се казва в посланието за Рождество Христово от българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, и от митрополитите от Светия синод на БПЦ.

Започна тържествената рождественска служба

В своето послание патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод отечески приветстват и поздравяват с Христовото Рождество всички верни чеда на светата ни Православна църква, в Родината и далеч от нея, като на всички всесърдечно благопожелават душевно и телесно здраве, апостолски дух и богоблагословени успехи във всяко богоугодно и доброполезно начинание.

Започна тържествената рождественска служба

"Благодатта и мирът на раждащия се днес Богомладенец, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас", пожелават Негово светейшество и архиереите от Светия синод на БПЦ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Започна тържествената рождественска служба

Започна тържествената рождественска служба