Спасителят от влака Петър мечтае за дом, деца, работа и повече човечност

https://www.24chasa.bg/novini/article/8024141 www.24chasa.bg
Петър Бонев Кадър: БНТ

За свой собствен дом мечтае през Новата година Спасителят от влака. Така стана известен Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишно момиче при инцидент във влака край Стара Загора и задържа извършителя на нападението.

С две събития ще запомни отминаващата 2019 година роденият в пазарджишкото село Церово Петър Бонев - случката в нощния влак Пловдив - Варна и пожар в Пазарджик, при който младият мъж успял да помогне на семейство да се спаси от пламъците, разказа БНТ.

"Трябва да си добър човек, но е нужно и малко смелост да имаш. Ако те е страх от мечки, не отиваш в гората. Трябва да си малко смел, но и трябва да си доста човечен", споделя мъжът.

Петър не се възприема като герой. Но се радва на добротата на хората, които го разпознават и поздравяват за доблестните му постъпки.

"Спира ме полицията, слизам аз от колата да дам документите и той ме посочи и само каза - Петър Бонев, аз викам: Да, същия. Дай да ти стисна ръка, браво, мъжки. Тръгвам да давам аз документите, той вика: Не, не, няма нужда, давай, пътувай. Качвам се аз, тръгвам, след 10 метра пак ме спира, викам нещо направил ли съм, да се снимаме просто с тебе, ти си много добро момче, много голям герой", разказва още Петър.

Мечтата на Петър през Новата година е да завърши къщата, която започнал да строи в родното си село и да се настани там със семейството си.

Искам да се оправя в живота. Малко по-добре да съм. Да си живея на село със съпругата ми. Да изгледам здраво, хубаво дете, надявам се да не е едно.

Петър мечтае и за повече човечност - и за повече отворени сърца към другите хора.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога