Изпращаме Силва Зурлева на 06.01 - понеделник, в храма, който тя почиташе

https://www.24chasa.bg/novini/article/8030984 www.24chasa.bg
Силва Зурлева

   В 14 часа в църквата “Света София” бившият шеф на Нова тв ще събере за последно всички, които я обичаха и ценяха                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                          Силва Зурлева ще събере за последно своето семейство, приятели и всички, които я ценяха като човек и медиен експерт, в храма “Света София” в понеделник, в 14 часа.

Това е мястото, което бившата шефка на Нова телевизия почиташе и обичаше да разговаря с отеца в храма. Там тя заведе за първа молитва в живота няколко новородени момичета и момчета на близки хора.

В понеделник - часове, след като завърши церемонията по водосвета на бойните знамена на Йордановден, през площада пред храма “Света София” ще влезе и Силва Зурлева.

Жената, с чието име са свързани стартът и възходът на Нова тв, си тръгна неочаквано на 1 януари 2020 г. Направи го бързо и тихо, без да притеснява любимите си Мила и Минко и всички тези, които истински я обичаха.

Със съпруга ѝ са празнували до два след полунощ в кръчмата на Ковачевица сред приятели от селото. Това е мястото, където тя се чувстваше свободна. Особено се гордееше през това лято, че в кръчмата помага на двамата собственици, белейки картофи, за да посрещат те своите гости. И дори това необичайно занимание я караше да се чувства необходима.

След новогодишната наздравица остава за кратко сама в хола на старинната си къща в Ковачевица. Общува със съобщения с най-близката си приятелка - емоционално, но честно, както го прави през годините.

Медиците дадоха своя отговор какво се е случило между последния SMS и 9 часа сутринта, когато съпругът ѝ я открива - сякаш полегнала върху няколкото стъпала в хола.

Нелеп битов инцидент е причина за смъртта на Силва Зурлева, е категоричното заключение. Стълбите в къщата са били дървени, стръмни и хлъзгави. При падането смъртта е настъпила мигновено.