Отличнички на "24 часа" отново със злато по математика

https://www.24chasa.bg/novini/article/8041738 www.24chasa.bg
Двете сестри са част от отбора на “Отличниците на България” на “24 часа”.

Златните сестри в математиката – Сара и Мартина Илиеви, отново спечелиха най-високи отличия в Суперфинала на шампионите - World International Mathematical Olympiad в Токио.

Двете момичета трябваше да решат 30 задачи за 120 минути. Те се пребориха за отличията в конкуренцията на деца от 11 държави - Тайланд, Малайзия, Филипините, Австралия, Индонезия, Хонг Конг, България, Украйна и т.н.

До участие в този финал се допускат само златните медалисти от тайландската олимпиада TIMO 2019 и хонконгската олимпиада, заради което финалът е известен като Суперфинал на шампионите. Сара и Марти са златни медалисти от финала TIMO 2019. На това състезание Сара Илиева спечели и шампионската купа - абсолютно първо място в световната класация във възрастова група V клас.

Момичетата са част от отбора на “Отличниците на България”. Кампанията на “24 часа” отличава красивите умове на България. Сара е в VI клас и има над 70 медала и призови места по математика. Тя бе част от втория випуск на “Отличниците на България”.

Година по-късно в елитния клуб влезе и по-малката Мартина, която е в III клас. В нейната колекция вече има 40 медала, включително и диамантен от World Mathematics Invitational от Фукуока, Япония, който печели през юли. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С дъщеря ми ще изминем пътя на четата Борислав РАДОСЛАВОВ     Снимки: Личен архив "Семейно с 12-годишната ми дъщеря Анна-Мария ще изминем славния път на Ботевата чета от козлодуйския бряг до Околчица. Ще тръгнем по традиция на 28 май рано сутринта, когато е рожденият ми ден, и ще пристигнем на 2 юни малко преди 12 часа

Британската певица Лий-Ан Пинок се препича гола в задния си двор. Приятелката на футболиста на “Уотфорд” Андре Грей е захвърлила горнището на банския си и показва перфектен тен. Оказва се, че по този начин красавицата рекламира модната си линия. Певицата е част от групата “Литъл Микс” и е изключително популярна в Англия

Дейвид Бекъм и дъщеричката му Харпър се наслаждавата на красотите на провинциална Англия. По-голямата част от семейството все още е в имението си Котсулдс на стойност 6 млн. паунда. Фамилията се премести там по време на изолацията. Дейвид използва един от почивните дни за разходка с малката Харпър с фермерска тояга под ръка