Българин уби с буркан 90-годишна в Милано и отиде на дискотека (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8043402 www.24chasa.bg
Полицаи разследват убийството във фермата.

Работел при жертвата, искал пари

22-годишният българин Дамян Борисов Добрев е арестуван от полицията в Милано, след като призна, че е убил 90-годишната Карла Куатри Боси. Българинът работел във фирма за селски туризъм, управлявана от единия от синовете на Боси.

“Не исках да я убивам, но се ядосах и я убих, защото не искаше да ми даде няколко десетки евро, които ѝ поисках”, признал Дамян в разпитите пред полицията. Той допълнил, че убил жертвата си с буркан мармалад, взет от етажерка, а след това отишъл на дискотека. Властите разкриха, че българинът откраднал 150 евро, с които си купил алкохол, и няколко синджирчета на жертвата. Те били открити по-късно в раницата му в стаята във фермата, където живеел.

Жената беше открита мъртва с множество рани и следи от насилие по тялото ѝ в къщата си на 5 януари сутринта. Българинът, смятан за предполагаем убиец, имал следи от кръв по дрехите си. Според властите престъплението е извършено след разправа за пари.

Убийството на възрастната жена било извършено в събота вечерта. Първоначално се предполагаше, че негов извършител може да е един от четиримата работещи във фермата – граждани на България, Сенегал, Габон, Филипините. Властите обаче се натъкнаха на следи от обувки на убиеца, а по-късно съответстващите на следите обувки бяха намерени в дома на българина. Дрехите му, носени при престъплението, били открити в пералнята. В дома на Дамян имало и други следи от кръв.

90-годишната Карла Боси била майка на собственика на фермата за селски туризъм “Подере Ронкето” в покрайнините на Милано. Самата сграда била собственост на местната поликлиника.

Българинът живеел и работел в къщата за селски туризъм с помощта на проект, финансиран от община Милано и насочен към интегриране на младежи в затруднено положение и без семейства. Така им гарантирали жилище, храна и малки суми пари за положения труд. Затова и в къщата живеели четирима мъже от различна националност.

Според в. “Кориере дела сера” Боси била намерена с вързани ръце и наранявания по главата. На 4 януари, както всяка събота, Карла участвала във вечерната служба в местната черква, до която отивала пеша. В неделя трябвало да отиде и на сутрешната меса в 10 ч. Тя била намерена в 9,30 ч мъртва, просната на пода, от секретарката на фирмата, която се обадила на полицията. Лицето на жертвата било увито с кървав парцал. По главата на жертвата имало следи от удари с буркан, който след това бил захвърлен от убиеца на партерния етаж.

Къщата за селски туризъм, която в момента се ремонтира, се управлявала от единия от синовете на жертвата, който по време на убийството бил в планината. Всичко в нея било оставено в безпорядък, което било признак, че или престъпникът искал да извърши обир, или да го симулира. Навсякъде били оставени следи от кръв, включително и от влаченето на трупа по пода. По вратата на апартамента нямало следи от насилване, което значи, че жертвата е познавала палача и му е отворила сама, тъй като имала навик да заключва след вечеря.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца