Тома Биков: Нинова и БСП не се научиха какво е вот на недоверие (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8046392 www.24chasa.bg
Тома Биков и Ивелина Василева на извънредната пресконференция на ГЕРБ СНИМКА: Авторът

"Вече трета година колегите от БСП и г-жа Нинова не се научиха какво е вот на недоверие и това не е просто пиар инструмент", каза народният представител Тома Биков на извънредна пресконференция на ГЕРБ във връзка с вота на недоверие, който БСП се закани да внесе на 20 януари.

Единствена мярка за водната криза, която БСП предлага, е правителството да падне, каза Биков и добави, че от парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепят управляващите.

Корнелия Нинова да се вгледа в действията на кмета на Перник, който ясно показва как се действа в такава ситуация. И кметът и правителството са далеч по несловоохотливи, защото тези, които работят на място знаят каква е ситуацията, а тези, които стоят на "Позитано" само говорят, каза още Биков.

Той посочи за неуместно на пресконференцията на БСП за боклука да говори човек, чийто семеен бизнес е свързан със скрап. Говоря за г-н Божанков, каза Тома Биков и добави, че намира поведението на БСП за недържавническо.

БСП през годините на този парламент не са внесли нито едно предложение за изменение на законодателството за околната среда, каза на пресконференцията народната представителка и бивш министър на околната среда и водите Ивелина Василева.

За сравнение от ГЕРБ внесли 3 само за последните месеци за подобряване качеството на въздуха.

Категорично от трети страни не са внасяни болнични отпадъци. Не са внасяни и от други страни в ЕС, каза категорично Василева във връзка с обвиненията, че България изгаря чужди отпадъци, внос от трети страни.

Ивелина Василева засегна и темата с водната криза в Перник като увери, че правителство влага всички усилия за справяне с проблема.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново припомни за забраната столичани да се разхождат в градини и паркове през уикенда заради ширещата се епидемия от COVID-19. Това бе и повод екипите на столичната полиция да засилят проверките в паркове и пешеходни зони. В събота полицаи предупреждаваха гражданите

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в

Въпреки призивите на оперативния кризисен щаб всички да си останат по домовете и през днешния ден много столичани решиха да използват благоприятната прогноза и да излезнат на чист въздух. Полицията беше поставила патрули на възлови места в столицата, където по принцип има струпване на хора, а полицаите се опитваха всячески да накарат хората