Нова тв: И бившата областна управителка на Перник е арестувана (Галерия)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8053791 www.24chasa.bg
Ирена Соколова СНИМКА: Тв Европа, архив

Бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова същo е арестувана във връзка с водната криза в града, съобщи Нова телевизия.

По-рано стана ясно, че управителят на ВиК-Перник Иван Витанов също е задържан.

От около час тече акция на спецпрокуратурата и в екоминистерството във връзка с разследването на кризата с водата на Перник.

До утре трябва да бъдат разпитани 30 лица, съобщи главният прокурор Иван Гешев пред медиите в Перник.

"На територията на град Перник и в София се провеждат действия по досъдебно производство, свързано с разследване на престъпления, касаещи водната криза в Перник. Делото е под наблюдение на Спецпрокуратурата", каза той.

До края на деня ще стане ясно дали ще има и обвинени за кризисната ситуация в града.

В акцията участват освен спецпрокурори и спецследователи, и екипи на ДАНС, МВР, КПКОНПИ.

В началото на декември премиерът Бойко Борисов настоя областният управител на Перник Ирена Соколова да поеме отговорност за нерешения проблем с водата и поиска оставката й. На нейно място бе назначен Емил Костадинов.

Арестуваната областна управителка на Перник Ирена Соколова, зам.министърът Николай Нанков и италианския водолаз Джовани на ремонта на стената на язовир Студена пред 3 години.
Арестуваната областна управителка на Перник Ирена Соколова, зам.министърът Николай Нанков и италианския водолаз Джовани на ремонта на стената на язовир Студена пред 3 години. СНИМКА: Десислава Кулелиева