Нено Димов сам в килия в III РУ, тя е с легла, маса и два стола

https://www.24chasa.bg/novini/article/8056375 www.24chasa.bg

Сам в килия, с фаянсов под и две единични легла от материал ПДЧ, с класически матраци и четири крака, застопорени за пода и стената, е килията на министър Нено Димов в столичното Трето РУ. Подът й е фаянсов, а разцветката - бежова. Димов попадна в ареста след спецакция на специализираната прокуратура за водната криза в Перник и боклука от Ндангетата, ръководена от главния прокурор Иван Гешев. 

Има маса с два стола, които също са застопорени към земята. Това разказаха за "24 часа" от столичното районно управление, където се намира министърът. 

Килиите са общо четири,  една от тях е за жени и деца. Всичките са обновени последните няколко години. Намират се на приземния етаж на районното управление. Всяка от тях има прозорец, PVC дограма и метална решетка, за да не избягат задържаните. 

Вчера сутринта  специализирана прокуратура влезе в Министерството на околоната среда и водите и иззеха документите, свързани с водната криза в Перник и боклука от Ндангетата, за който се подозира, че е бил изпращан в България. 

След това Димов се качи в бус на прокуратурата, бе отведен в дома си, където също бяха извършвани процесуално-следствени действия. Оттам той бе закаран в МВР-болница за рутинен преглед, след което задържан в столичното Трето-Ру.