"Техническа грешка" изтрила запис от камерата в килията на Джефри Епстайн

https://www.24chasa.bg/novini/article/8057172 www.24chasa.bg
Джефри Епстайн СНИМКА: Ройтерс

Записите от първия опит за самоубийство на противоречивия финансист Джефри Епстайн са били изтрити по погрешка, заявиха прокурори, цитирани от Би Би Си

Разследващите добавят, че от затвора са запазили погрешно запис на друга килия.

Обвиненият в сексуално насилие Джефри Епстайн направи първи опит за самоубийство през юли миналата година, след което се обеси през август, докато чакаше началото на делото за сексуален трафик.

Той пледира невинен върху обвиненията за сексуално посегателство на десетки жени, някои от които 14-годишни.

Американски медии съобщиха, че малко след смъртта на Епстайн през август конфискуваните от ФБР камери пред килията му са се развалили.

Епстайн бе намерен в полусъзнание в килията си с рани по врата, след което бе поставен под специално наблюдение за самоубийци. 

След инцидента, обвиненият в педофилия бе преместен в друга килия, в която умира на 10-ти август. От тогава двама надзиратели са били обвинявани, че не са наглеждали достатъчно килията, както и за фалшиви показания, че са осъществявали подобен контрол.

Обявеният за първоначално изчезнал юлски запис повдигна множество въпроси.

Високопоставени федерални юристи на САЩ съобщиха, че "кадрите от записа са от точното време и дата, но хващат друг ъгъл, различен от този на Килия - 1. Исканото видео вече не съществува в системата от август 2019 г., когато претърпява техническа повреда". 

Видеото бе поискано от адвоката на Николас Таргалион, бивш полицай от Ню Йорк обвинен в убийство, делял една килия с Епстайн през юли.