Откриха ученичка от Галиче изнасилена и с прерязано гърло

https://www.24chasa.bg/novini/article/8060432 www.24chasa.bg
18-годишната Андреа Руменова. Снимка: Личен архив.

18-годишната Андреа  Руменова е  била открита убита в Галиче. Момичето  е намерено  тази сутрин в ромската махала на селото голо, пребито и с прерязано гърло в двора на къщата, в която живее. Според първоначални данни преди да бъде убита Андреа е била изнасилена.

Бащата на момичето  Асан Руменов е на гурбет в Англия, а след развод майката  живее в Галиче с новия си съпруг. Андреа учила в 11 клас в гимназията "Христо Ботев " в селото. 

Убитата била  открита от неин роднина, който снощи около 1 часа е получил обаждане от Андреа. Мъжът не вдигнал телефона си, тъй като бил на безшумен режим и не го чул Сутринта той решил да отиде до дома на родственицата си и да провери каква е причината за обаждането и намерил трупа на момичето на двора.

Полиция отцепи района около къщата на убитото момиче и продължава разследването по случая.
Полиция отцепи района около къщата на убитото момиче и продължава разследването по случая. СНИМКА: 24 часа

Мъжът веднага подал сигнал на телефон 112 и на мястото пристигнали линейка и полиция от Бяла Слатина. Спешните медици само установили, че младото момиче е мъртво.

След като баща й заминал за Англия, Андреа обикновено преспивала в чичо си, който също живее в махалата. Снощи обаче братът на баща й събрал голяма компания в дома си и момичето решило да преспи в родната си къща.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал