Шефове от испанската "Индра" идват в Пловдив да си оправят батака с транспортния проект

https://www.24chasa.bg/region/article/8063366 www.24chasa.bg
Паркоматите по спирките в Пловдив не работят СНИМКА: Евгени Цветков

Висшият мениджмънт на испанската фирма "Индра" пристига на 15 януари и пред него ще бъдат поставени условия да въведе окончателно електронната система в градския транспорт на Пловдив. "Ако трябва, да си сменят екипа в България, но ще настояваме да бъдат отстранени всички пропуски", заяви пред "24 часа" зам.-кметът Тодор Чонов.
Срещата е преди обяд и на нея ще бъдат поставени ребром всички проблеми, свързани с изпълнението на проекта, допълни той.
Веднага след встъпването си в длъжност новият кмет Здравко Димитров заяви, че ще отправи покана до шефовете на испанската фирма, която получи близо 20 млн. лева, за да внедри електронната система в транспорта. Тя обаче четвърта година не функционира, а средствата са платени от предишния екип на общината.

Договорът, подписан с "Индра", предвижда по всички 29 автобусни линии да бъде въведено електронно таксуване. Това трябваше да стане до 10 февруари 2016 г. След това беше обяснено, че ще стане на 1 април. Поставените паркомати по спирките пък не издават билети и дори не работят. А ръководителят на проекта Борислав Кръстев е подписал всички протоколи, с което е приел безусловно работата на "Индра".
В градските рейсове на Пловдив кондуктори продължават да таксуват наравно с шофьорите. Монтираните информациони табла по спирките не съобщават достоверно за пристигането на автобусите. Автоматите в превозните средства пък не връщат ресто, а закупуването на билет отнема два минути. При повече пътници таксуването става изключително бавно.