Областен управител напусна Сидеров след бой

https://www.24chasa.bg/novini/article/8070052 www.24chasa.bg
Илиан Тодоров Снимка: Благой Кирилов

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров е напуснал партия “Атака” след скандал, който е стигнал до физическа разправа. Това съобщи за “24 часа” Тодоров.

В понеделник вечерта той отишъл на среща с лидера на “Атака” Волен Сидеров и негови приближени от ръководството на партията. След като Сидеров си тръгнал, възникнал спор между него и останалите атакисти и тогава един от репортерите на "Алфа ТВ" (партийната телевизия на "Атака") Николай Караколев го ударил.

“Аз съм в болничен, с патерици съм. Те ме бяха извикали, явно по предварителна уговорка. Това е планирано от дълго време, дори ми скочиха на бой - Николай Караколев, но той няма да признае, сигурно са го настроили. Той е от малкото, които останаха да крепят “Атака” от всичките седмина души”, разказа Тодоров. Обясни, че зам.-шефът на партията Десислав Чуколов е бил един от подстрекателите на боя.

“Напуснах “Атака”. Вече нямам нищо общо с нея. Явно сме прекалено различни, но късно го осъзнах. Всичко беше с натрупване. Направиха го много мръсно и гадно”, категоричен бе той.

"24 часа" опита да се свърже с пресцентъра на "Атака", Николай Караколев и Десислав Чуколов. Никой от тях не отговори на телефона си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза