Унгария: Европа се държи със Западните Балкани като зла мащеха

https://www.24chasa.bg/novini/article/8070221 www.24chasa.bg
Андор Дели

В последно време Европейският съюз се отнасяше към Западните Балкани като зла мащеха, но въпреки това гражданите от региона продължават да харесват и подкрепят европейската идея, заяви унгарският евродепутат Андор Дели, цитиран от Танюг и БТА.

Дели, депутат от унгарската партия Фидес, каза това в Европейския парламент по повод началото на шестмесечното хърватско председателство на Съвета на ЕС.

То изтъкна, че въпросът за разширяването на ЕС е много важен и посъветва Хърватия да убеди в това онези членки на ЕС, които са против разширяването.

"Трябва също така да възстановите доверието на страните кандидатки от Западните Балкани и да ги убедите, че членството в ЕС не е само далечен морков на много дълга тояга", каза Дели.

Той добави, че унгарската група в Европейската народна партия е готова да помогне колкото може, защото Унгария желае стабилност и напредък на съседните страни.

"Без тях Европа не може да бъде достатъчно силна, за да се пребори с натиска на световната политика", каза евродепутатът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на