Иззети са подозрителни вещи от мястото на взрива във Ветово

https://www.24chasa.bg/novini/article/8070244 www.24chasa.bg
Кадри: Нова тв

Подозрителни вещи са иззети от служители на русенската полиция и експерти от СОБТ - МВР при огледа на мястото, където избухна взривът във Ветово, съобщиха от прокуратурата.

Вещите са били поставени в дървени сандъци. Назначена е експертиза - тя трябва да установи тяхното естество. Вещите са предадени на специализирани служби за съхранение.

В имота не са намерени други подозрителни вещи, които да създават опасност за живеещите в същата и в съседните сгради. Уврежданията по собственика на имота предстои да се установят от медицинската експертиза.

Иззети са подозрителни вещи от мястото на взрива във Ветово

Окръжна прокуратура – Русе разследва инцидента. Вчера, на 13 януари 2020 г., около 10 часа в РУ – Ветово е постъпил сигнал за взрив в двор на къща в град Ветово. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.

Иззети са подозрителни вещи от мястото на взрива във Ветово

Линейката е откарала 51-годишния собственик на имота – М. М. в болница в Русе за оказване на медицинска помощ.

Служителите на МВР са предприели действия за обезопасяване на местопроизшествието в необходимия периметър, както и за евакуиране на хора от съседни имоти и сгради. Други пострадали при инцидента не са установени.

По случая е образувано досъдебно производство.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидента, продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Русе.