Мегзит ще е труден като Брекзит, затова има преходен период

https://www.24chasa.bg/novini/article/8071466 www.24chasa.bg
МЕГАН МАРКЪЛ СНИМКА: РОЙТЕРС

Раздялата на принц Хари и съпругата му Меган с британското кралско семейство ще е трудна въпреки изразеното от кралицата намерение да уважи желанието им да водят по-независим живот. Както сполучливо се шегуват в социалните медии много англичани, Мегзит ще е като Брекзит, затова му дадоха преходен период.

В официалното си изявление Елизабет II посочва, че е поискала окончателните решения по въпроса да бъдат взети до дни, но повечето кралски кореспонденти смятат, че това е невъзможно. Те коментират, че основният проблем е неяснотата как двамата възнамеряват да изкарват парите си, след като се отказват от кралската субсидия.

От посоката на техния бизнес зависи дали ще могат да запазят титлите си херцог и херцогиня на Съсекс, тъй като може някои от начинанията им да застрашат имиджа на короната.

В изявлението си кралицата ги нарича просто Меган и Хари, но се твърди, че това е направено, за да засили по-скоро личния характер на нейното послание към двамата, а не да се очертае посока за пълна раздяла. Доказателство за това били честата употреба на думата семейство в изявлението – 6 пъти в 6 изречения, декларацията, че кралската фамилия предпочита те да останат част от нея на пълно работно време и дадената възможност двамата да живеят между Великобритания и Канада за преходен период, докато нещата за бъдещето им се изяснят напълно.

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че до момента с неговото правителство не са водени разговори какво ще включва преместването на двамата и какви ще бъдат разходите за сигурността им, както и кой ще ги поеме. В момента охраната на Меган и Хари се осигурява от английската полиция дори в чужбина и така ще е, докато те се водят представители на кралското семейство.

Колко дълго това ще продължи, не е ясно, тъй като разкритията в британските медии за сериозно напрежение между принцовете Хари и Уилям продължават въпреки общото им опровержение. Според “Дейли мейл” Хари вярва, че Уилям и съпругата му Кейт никога не са дали шанс на съпругата му Меган за 20-те месеца, откакто са женени, да намери своето място в кралската фамилия. Държали ѝ сметка дори защо уволнява хора от персонала. 

Отношенията им не се подобрили и на срещата с баба им кралицата в понеделник, в която участва и баща им принц Чарлз. Очакваше се по телефона в нея да се включи и Меган, която е със сина си Арчи в Канада, но това не се е случило.

Американската фирма на Меган

заработила още от миналата година

Американската фирма, която Меган Маркъл е използвала, за да развива актьорски бизнес и поддържане на лайфстайл блог, преди да се омъжи за Хари, е възстановила работата си още в края на миналата година. “Дейли мейл” съобщи, че Frim Fram Inc е преместила седалището си от Калифорния в Делауеър, малък щат, известен с възможности да се прави дискретен бизнес. Това станало по време на ваканцията на Меган и Хари в Канада и седмица преди да обявят в инстаграм, че искат да прекарват част от живота си в Северна Америка.

Управители на дружеството са мениджър и адвокат, с които Меган е работила в САЩ. Твърди се, че освен с тях херцогинята на Съсекс е запазила контактите си и със своя филмов агент през двете години, в които живя във Великобритания. Затова те сега са сред първите, които ѝ помагат да намери ново поприще за себе си и своя съпруг. Освен това холивудският агент Ник Колинс е дългогодишен приятел на Меган, бе сред гостите на сватбата ѝ с Хари и се предполага, че е запознат с плановете им да правят собствен бизнес с марката “Съсекс”, която вече са регистрирали за издаване на книги, филмови продукции и рекламни материали за благотворителни проекти.

Тв водещата Опра Уинфри също им помага със съвети, но нейн говорител отрече тя да подготвя интервю с двамата, в което да разкрият проблемите си в кралското семейство.