Патриотите нямало да напускат управлението, за да не влезе ДПС

https://www.24chasa.bg/novini/article/8072642 www.24chasa.bg
Искрен Веселинов

Не смятаме да напускаме управлението. Не, защото е самоцел или сме много доволни от коалиционните си партньори, а защото излезем ли, ще влезе ДПС. Тук сме, за да защитим националния интерес. Това заяви съпредседателят на групата на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов в словото си за началото на парламентарната сесия.

Трябва да си зададем въпроса общество ли сме, единна нация ли сме или социалната разруха дава своите резултати и ни превръща в сбор окалящи се хора, заяви Веселинов.

Той обясни, че виновниците за водната криза в Перник са много.

Веселинов изброи приоритетите на ОП за новата сесия.

Абсолютен приоритет остава социализацията на маргинализираните цигански общности. Чакаме концепцията от Министерския съвет, заяви той. Основно оръжие щяло да е образованието и вкарването на повече патриотизъм в учебния процес чрез възстановяване на предмета Родинознание и въвеждането на военно обучение в училищата.

Основен приоритет за ОП оставало и противодействието на битовата престъпност. Веселинов напомни, че искат законови промени за създаване на доброволни отряди и промени в НК за премахване чувството за безнаказаност. Искаме приемане на нова наказателна политика и нов НК - да се промени тълкуванието за маловажен случай, разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, срещу радикалния ислям, обясни той.

Не внос на емигранти, а завръщане на българите в родината е заветната ни цел, допълни още съпредседателят на ПГ на ОП. Доходите също оставали основен приоритет.