ДПС: Проблемите в управлението трябва да бъдат решени бързо, преди да е настъпила парламентарна криза

https://www.24chasa.bg/novini/article/8072663 www.24chasa.bg
Мустафа Карадайъ СНИМКА: Архив

Време за предупреждение няма. Излишно е да посочваме проблемите в управлението, които не просто спират развитието ни, но и ни връщат назад. Това са сериозни и тежки проблеми, които трябва да бъдат решени в много кратък срок, преди да е настъпила парламентарната криза.

Това заяви лидерът на ДРС Мустафа Карадайъ в словото си при откриването на новата парламентарна сесия. Той пожела здраве, берекет и вода във всеки дом. Нека да е мирна и успешна, а България в рамките на ЕС да намери верния път и да създаде и гарантира истински европейски условия за развитие, допълни той.

Тежките кризи са достатъчно красноречиви, за да няма никой илюзията, че нещата могат да продължат по същия начин, предупреди обаче Карадайъ. И обясни, че водната криза и образованието са предварително заложени бомби, защото няма ясни програми и приоритети, а властта в последните 10 г. се упражнява на принципа проба - грешка и така влиза от криза в криза.

Сегашните кризи са олицетворение на хаоса на това 10-годишно управление, което върви по инерция, заяви лидерът на ДПС. И бе категоричен, че липсата на визия и приоритети не може да се компенсира с персонални промени.

Стратегически приоритет на България е програма за ускорено и догонващо развитие на страната, категоричен бе Карадайъ. Не популизъм и екстремизъм, а демокрация и толерантност - това ще бъдат приоритетите на ДПС и в тази парламентарна сесия. Ние сме за чисти храни, чист въздух, чиста вода, чиста енергия, допълни лидерът.

Има толкова проблеми в здравеопазването. Продължаването на наливане на пари в бездънната каца НЗОК само задълбочава проблемите.

ГЕРБ няма с какво повече да се оправдава, каза още Карадайъ. 30 г. след началото на прехода се налага оценката за отстъпление от демокрацията, пак благодарение на ГЕРБ, допълни той.

Ситуацията е тежка и тревожна и изисква не приказки, а спешни, решителни и отговорни действия.

ДПС призовава за обща политическа воля да превърнем 2020 г на консенсус в политиките на страната, заключи лидерът.