Китай засилва борбата със замърсяването на околната среда през тази година

https://www.24chasa.bg/novini/article/8073040 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Топ регулаторът по околната среда на Китай потвърди ангажимента си да ускори борбата със замърсяването през 2020 г., на фона на положителните резултати в сферата през миналата година, съобщава "Радио Китай". 

„Практиката доказа, че настоящата посока за контрол на замърсяването е правилна и трябва да се поддържаме към нея, за да подобрим околната среда в дългосрочен план", каза Ли Гандзие, министър на екологията и околната среда.

Всеки унифициран подход към управлението на околната среда трябва да бъде избягван, прецизните и научни методи спрямо контрола на замърсяването трябва да бъдат насърчавани, добави министърът.

Общите емисии на серен диоксид и азотен оксид ще бъдат съкратени с над 15% през 2020 г. според плана. Концентрацията на фини прахови частици в градовете на ниво префектура, която не отговаря на стандартите, трябва да бъде намалена с повече от 18% спрямо нивата от 2015 г.

През миналата година Китай извърши огромен напредък в борбата със замърсяването, добави Ли Гандзие. В повечето градове на страната качеството на въздуха беше подобрено. Министърът каза още, че ще се обърне особено внимание на контрола на замърсяването на водите и подобряване на питейната вода по места.

През 2020 г. Китай ще даде началото и на държавен фонд за зелено развитие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Актрисата Виолета Марковска заприлича на истински ескимос, видяха папараците на "България Днес". Мария Чеканова от сериала "Столичани в повече" отиде до магазина сгушена в дебело зимно яке, а повече от половината й лице бе закрито от вълнен топъл шал. Екипирана от главата, но не и до петите. Актрисата бе забравила да закопчае ботите си и