Разследват фирма, доставчик на боклуци в Гълъбово

https://www.24chasa.bg/novini/article/8076390 www.24chasa.bg
Това са част от отпадъците с неясен произход, намерени в наетия имот.

Прокуратурата в Стара Загора разследва фирма от Гълъбово за съхранение на опасни за живота и здравето отпадъци, съобщиха от държавното обвинение в сряда.

Лично окръжният прокурор Дичо Атанасов и районният Гриша Мавров са участвали в огледа на площадката за боклуци близо до голям ТЕЦ в района. Произходът на отпадъците е неясен. Проверяват се основанията за съхранението им, както и за какво ще се ползват.

Боклукът е открит в сграда до площадка “Брикетопроизводство” в землището на село Обручище. Помещението е на територията на теца в Гълъбово, но е дадено под наем на друго дружество - “Траш Юнивърс”. Собственикът Георги Илиев има и други бизнес начинания.

През лятото на 2019 г. “Траш Юнивърс” беше проверявана от екоминистерството като доставчик на “Траш еко пак”, която пък осигурява боклуци за горене на тецовете в Гълъбово и Сливен. Оказа се, че са складирани 635 тона отпадъци от пластмаса, каучук, хартия, картон, текстил и дърво. Беше стартирана процедура за изследване на отпадъците в международна лаборатория. На “Траш еко пак” беше предписано да изнесе отпадъците от площадката. Не е ясно дали намерените във вторник в наетото помещение от “Траш Юнивърс” са същите.

Това е поредното разследване на прокуратурата, започнато, след като главният прокурор Иван Гешев нареди проверки на всички фирми, които внасят, съхраняват и горят боклуци. Такива бяха намерени в Плевен, Враца и в други градове. Освен в Гълъбово прокуратурата влезе в сряда и на площадка за отпадъци в ямболското село Дражево.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Актрисата Виолета Марковска заприлича на истински ескимос, видяха папараците на "България Днес". Мария Чеканова от сериала "Столичани в повече" отиде до магазина сгушена в дебело зимно яке, а повече от половината й лице бе закрито от вълнен топъл шал. Екипирана от главата, но не и до петите. Актрисата бе забравила да закопчае ботите си и