Каракачанов: Нарочиха Димов за виновник, един арест няма да реши водната криза

https://www.24chasa.bg/novini/article/8080053 www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов КАДЪР: bTV

"Вотът на недоверие, внасян от опозицията, е в основата на нещата - преекспонираха се камара неверни твърдения. Водната криза не е от месец или два, проблемите в Перник са поради факта, че водопреносната мрежа в България е по-възрастна от мен самия. Старите етернитови тръби вече са извън строя".Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. И продължи:

"Нено Димов е нарочен за виновник за кризата, проблеми, натрупвани с десетилетия няма да се решат с един арест, а и Димов не е виновният човек. Самата работа по подръжката на язовирите е на ВиК-дружествата, а не на екоминистерството, което само утвърждава плановете им.

Собствеността на язовирите също не е на министерството на екологията. А и да не би водата на язовира на Перник  да не е била изпускана. Защо през април и май м.г. в "Студена" не влиза вода, а валят дъждове - попита риторично лидерът на ВМРО. - Пък и заявките за промишлени нужди в Перник са били едва за 8 процента".

На коалиционния съвет предложението за избора на Емил Димитров за екоминистър нямаше никакви обструкции, а Валери Симеонов знаеше за номинацията ден по-рано. Този човек - Емил Димитров, е достатъчно енергичен, както трябва да се действа в момента. Аз лично го предложих, познавам го от 19-20 години", съобщи Каракачанов.

"Патриотите няма да гласуват за вота, каквито слухове дочух - натърти той. - В игрите на БСП няма да влизам".

"Бях с дрехите, на които ходя на учения, с навити ръкати, защото в Египет е топло, за да ми е по-удобно и практично, поръчал съм си униформата, ушили са ми я и съм си я платил". Така той коментира вълнения в социалните мрежи как е бил облечен при посещението в Египет с премиера Бойко Борисов.