Предстоят проверки на лечебни заведения и търговци на едро на лекарства

https://www.24chasa.bg/novini/article/8080370 www.24chasa.bg
Кирил Ананиев СНИМКА: Архив

Предстоят проверки на лечебни заведения и търговци на едро на лекарства.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писмо до НАП и до министъра на финансите Владислав Горанов да се направят проверки на лечебните заведения, както и на търговците на едро с онкологични и онкохематологични лекарства за цената, на която те се търгуват. Това съобщи министър Ананиев пред членовете на парламентарната комисия по здравеопазване, цитиран от БТА.

Ще се провери и на какви цени са закупени доставените лекарства, допълни той. Връзката между НЗОК и МЗ трябва да е жива и ежедневна. Докато не се създаде новият здравноосигурителен модел, НЗОК трябва да се пази, защото се грижи за здравето на българските граждани, каза още той и допълни, че ще започне разговори с всички политически сили, за да се намери приемлив модел за хората и за експертите в системата.

Ананиев каза още, че предложението за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки, според което частните, държавните и общинските болници ще бъдат поставени при равни условия, вече е при министър Владислав Горанов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко