Американка приема възрастни котки в дома си, превърнат в старопиталище

https://www.24chasa.bg/novini/article/8080395 www.24chasa.bg

Американката Лора Касидей изгради специално старопиталище за възрастни котки в дома си, където да изживеят щастливо последните дни от живота си, пише в. "Метро", цитиран от БТА. 

Благородната 29-годишна жена не могла да свикне с мисълта, че в родния й град Балтимор старите и болни писани се приспиват, заради липса на място в приютите за животни. Сега Лора и съпругът й Коуди приемат на ротативен принцип до 10 котки в дома си, а на останалите домашни любимци от третата възраст им търсят осиновители. Досега семейството е помогнало на над сто котки, откакто се ангажирало с тази дейност преди пет години.

Но тъй като е много трудно да се пласират стари животни, Лора Касидей, която е маркетинг мениджър, използва различни рекламни трикове, за да намери нов дом на възрастните писани. За всяка от тях тя търси личностна характеристика, снима ги в тоалети и т.н. Дебелите котки се рекламират като двойнички на закръглената рапърка Лизо.

Настанените в старопиталището на Лора щастливци се радват на всякакви грижи, на ветеринарни прегледи, на играчки и добра храна в последните дни от живота си.