Симеонов: Не сме обсъдили как ще гласуваме при вот на недоверие, какъвто още няма

https://www.24chasa.bg/novini/article/8080506 www.24chasa.bg

Не сме обсъдили как ще гласуваме при вот на недоверие, какъвто още няма, каза пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Виждате динамиката е много голяма и в парламента, и при откриването на новия парламентарен период, оставката на Нено Димов, назначаването и предлагането на негов заместник, което стана вече факт, продължи той.

"Ние изразихме своята позиция, че не по този начин трябва да се потушава общественото напрежение и да се опитваме да разсеем напрежението, защото естествено, че арестът на министъра, който е от нашата квота, квотата на колегите от ВМРО, по никакъв начин няма да пренесе за каквато и да била промяна за състоянието на язовира в момента, както е на водоподаването, но от друга страна неговата вина аз бих определил не като лична, а по-скоро като механична, едно много малка част от вината на длъжностните лица, които са подготвили тези графици", каза Симеонов. 

По думите му тези неща не са се обяснили на хората. Просто по един установен начин за потушаване на общественото напрежение, се набеляза една жертва и по този начин най-ниските страсти на част от обществото бяха удовлетворени, каза Симеонов.

"Практиката до момента показва, че хвърлянето на оставки има своя ефект, но аз не мисля, че то има ефект сред по-интелигентните хора и сред нормалните граждани", коментира Симеонов.

Според Симеонов разследването за вината на Нено Димов е тръгнало с прекалено много шум и напрежение, много грешни данни са били изкарани.

"Специализираната прокуратура още в началото заяви доста неверни неща, например, едно от тях беше, че язовирът бил собственик на МОСВ. Това даже не можаха да разберат, че не е собственост на МОСВ", каза още Симеонов.