Полфрийман: Почти всички таксиметрови шофьори искат да се снимат с мен

https://www.24chasa.bg/novini/article/8083500 www.24chasa.bg
Джок Полфрийман Снимка: Bulgaria ON AIR.

Декември месец Джок Полфрийман беше пуснат предсрочно от затвора. 

"Аз не съм получил недоволство от българското общество - дори напротив. Когато обикалям в София, хората ме питат "Ти ли си Джок Полфрийман", аз отговарям "Да, аз съм". Човек не трябва да се страхува от това, което прави", коментира осъденият за убийството на студента Андрей Монов австралиец пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Почти всички таксиметрови шофьори, които го возят в София, искали да се снимат с него.

"Майка ми дойде тук ноември месец, други роднини от Европа също дойдоха", допълни той.

Вече 3 месеца Полфрийман чака решението на ВКС.

"Въпреки че трябва да има решение до 2 месеца - това пак се води като препоръка, а не като задължение. Това е проблемът. Средното време за чакане за такова дело е между 4 и 6 месеца. Но това е системен проблем, че хората трябва да чакат толкова време. В България всичко може да се случи, нямам очакване за решението", добави Полфрийман.

И не скри, че е готов да се върне в затвора. "Благодаря на Десислав Трайков" бяха първите думи на австралиеца, когато беше освободен.

"Благодарих му, защото без него моето предсрочно освобождаване щеше да бъде незъвможно. Той ми помогна толкова много. Дори в съда той е представил вестници със заглавия в моя защита", каза още Полфрийман.

Той си спомня момента, в който е ударен по главата с камък, а след това пада на земята. Когато се събужда - полицията го арестува.

"Помня момента, в който си извадих ножа, но не помня да съм го използвал. Държах го над главата си - започнах да крещя да спрат да бият циганина. Те го ритаха на земята, удряха му юмруци", спомни си той.

Свидетели споделили, че част от групата го помислила за фен на ЦСКА.

"Смятаха, че съм "чорбар", защото имах червена звезда на якето ми, но аз нямам нищо общо с футбола. И защо търсят отчет само от мен, защо не искат и от другите 12? Все едно има защита и чадър над тях", добави Джок Полфрийман.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца