"Стомана Индъстри" е ползвала през 2019 г. 3% от общото потребление на Перник

https://www.24chasa.bg/novini/article/8083563 www.24chasa.bg

През цялата 2019 г. "Стомана Индъстри" е консумирала 0,795 млн. куб. м вода за промишлени нужди, което е 3% от общото потребление в Перник.  Това съобщават от компанията в прессъобщение по повод публикации, че са изразходвани 7 млн. куб. м  в промишлеността. 

От фирмата коментират и информацията в медиите за цената на водата за "Стомана Индъстри":

- "Водата, консумирана за питейни и за промишлени нужни се заплаща в съответствие с българското законодателство по цени, определени от КЕВР и МС.

- Водата за питейни нужди от язовир "Студена" за гражданите и за "Стомана Индъстри" се заплаща, съгласно решение Ц 20/ 28.12.2018 г. на КЕВР. За завода цената е 1,986 лв. за куб. м без ДДС.

- Водата с непитейни качества от язовир "Студена", която се ползва за охлаждане и за промишлени нужди, съгласно същото решение на КЕВР, се заплаща на ВиК Перник само за доставка на цена от 0,131 лв. за куб. м.

- В допълнение ползването на вода с непитейни качества от язовир "Студена" се заплаща на годишна база на басейнова дирекция "Западнобеломорски район - Благоевград, съгласно "Тарифа за таксите за водовземане за ползване на воден обект и за замърсяване", приета с ПМС №383/29.12.2016 г. Изчисляването и заплащането на тази такса се извършва на годишна база по реално използвани и отчетени количества вода от показанията на водомер, пломбиран и проверяван от БДЗБР, се казва в прессъобщението. 

От компанията напомнят, че "Стомана Индъстри" е инвеститор клас А и работи в пълно съответствие с българското законодателство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко