Прехвърлянето на вода от "Белмекен" към Перник няма да засегне хората в столицата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8088162 www.24chasa.bg
Ивелина Василева

ВиК дружеството, общината и областната управа са знаели, че намалява количеството вода в язовир "Студена", затова е трябвало най-малкото да алармират, за да се вземат адекватни действия. Това коментира пред Нова тв Ивелина Василева, председател на Комисията по околна среда и водите в Народното събрание.

„Важно е, че още когато беше установен проблемът, правителството взе светкавични мерки и вчера беше оповестено решението, което ще облекчи положението в Перник. Чест прави на премиера, че се ангажира с решаването на спешните въпроси и с отпускането на средства”, заяви Ивелина Василева.

Прехвърлянето на вода от язовир „Белмекен” към Перник през водопреносната мрежа на София няма да засегне жителите на столицата, увери Василева.

Допуснато да се случи в Перник е поредица от пропуски и грешки и на местно ниво, и на административно, каза тя.

Ивелина Василева призна, че е била поканена за зам.-министър в екоминистерството от Емил Димитров, но е отхвърлила предложението.

„Гарантирах на новия министър пълната си подкрепа и при необходимост да помагам. Но аз съм председател на Комисията по околна среда и водите в НС. Смятам, че мястото ми е в Народното събрание”, каза Василева.