По-висока държавна субсидия за БНР поиска Жени Гаджалова

https://www.24chasa.bg/novini/article/8091039 www.24chasa.bg
Жени Гаджалова СНИМКИ: Авторката

По-висока държавна субсидия, разработване на кросмедийни проекти, създаване на нова радиостанция и оптимизация на управлението - това са част от идеите на Жени Гаджалова за управление на БНР. Бившата главна счетоводителка бе първият кандидат за генерален директор на общественото радио, който бе изслушан от Съвета за електронни медии днес.

Когато станах главен счетоводител през 2001 г., БНР се намираше в подобна ситуация с 3 млн. дефицит и напрежение между работещите. Но в рамките на година и половина успяхме да изкараме радиото от това състояние и през 2008 г. вече нямаше дефицит. Опитът ми ми дава увереност, че ще мога да овладея ситуацията, в която се намира радиото сега, обясни Гаджалова пред СЕМ.

Тя предвижда оптимизация на управленската структура - освен генерален директор, Управителен съвет, програмен съвет, да има и съвет за технологично развитие.

По думите й трябва да има прозрачна кадрова политика и атестация на персонала. “Има неща, които могат да се правят от много по-малко хора, така че тези, които останат, да получават по-високо заплащане. Хората в пенсионна възраст могат да излязат в заслужена почивка. Тези, които имат качества, да останат и да получават по-високо възнаграждение”, обясни Гаджалова.

Освен че трябва да се въведат нови технологии и да се засили сътрудничеството между радио, телевизия и интернет, тя предлага създаването на нова радиостанция, която да обхваща Средна България. “Да е в Плевен или във Велико Търново”, уточни Гаджалова. Тя предлага да има транспортно радио, което да прикрие магистралите в страната.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Водещата завършва висшето си по специалността В нова творческа сфера влиза водещата и бивша съпруга на продуцента Иван Христов Вихра Петрова! А именно астрология. Водещата, която преди дни навърши 44 г., следва по специалността и съвсем скоро да завърши, като с нетърпение очаква да започне практиката си

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура, много граждани поднесоха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методийй пред националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Снимка: България

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред пред паметника на светите братя Кирил и Методий. Цветя поднесоха още кмета на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова както и много граждани. Снимки: България