Антон Митов: БНР не трябва да се комерсиализира (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8091674 www.24chasa.bg
Антон Митов.

Не е допустимо комерсиализиране на общественото радио. То не трябва да е конкуренция, а алтернатива на частните радиа. Това обясни Антон Митов - временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНР, пред СЕМ. Той е сред шестимата кандидати, допуснати да защитят концепцията си за управление на радиото.

Моята задача бе да намаля отделните враждуващи групи. Мисля, че успях през тези 3 месеца. Ние работим за каузата БНР. Когато воюваме помежду си, ние унищожаваме тази кауза, каза Митов пред СЕМ.
Затова според него много важно сега е да има връзка между отделните дирекции. Ако искаш машина като радиото да върви, връзката трябва да се възстанови.

Според него е наложително преговорите за увеличаване на държавната субсидия за 2021 г. да продължат. БНР трябва да намери начин да реорганизира разпределението на парите за тази година, каза Митов. Според него бюджетът на общественото радио трябва да е процент от Брутния вътрешен продукт на страната. Може да има спонсорства по проекти и да се запази правото да се излъчват реклами, обясни Митов

Той предложи да се сформира работна група, която да направи функционален анализ - оптимизиране на структурите, за да се постигне намаляване на разходите.

Сайтът на радиото е само като представителен - новините не се архивират и не мога да разбера защо. Трябва да се отделят средства и за това, заяви Митов.

Според него програмите “Христо Ботев” и “Хоризонт” трябва да са с различни профили. Ако “Хоризонт” е лицето на БНР, то в “Христо Ботев” да има по-сериозни дискусии. Митов не вижда смисъл да върви сутрешен блок по “Христо Ботев”. Той предлага още да се промени профилът на радио “София”, който сега е насочен към младежката аудитория. “Трябва да е за друга възрастова група и да е за проблемите на София.” Според него радио “България” също може да се развива по-добре - и то основно в интернет.

Сред предложенията на Митов са още създаването на гореща линия за сигнали от служители, която да им гарантира пълна анонимност, както и възстановяване на радиотеатъра.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него