Антон Митов: БНР не трябва да се комерсиализира (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8091674 www.24chasa.bg
Антон Митов.

Не е допустимо комерсиализиране на общественото радио. То не трябва да е конкуренция, а алтернатива на частните радиа. Това обясни Антон Митов - временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНР, пред СЕМ. Той е сред шестимата кандидати, допуснати да защитят концепцията си за управление на радиото.

Моята задача бе да намаля отделните враждуващи групи. Мисля, че успях през тези 3 месеца. Ние работим за каузата БНР. Когато воюваме помежду си, ние унищожаваме тази кауза, каза Митов пред СЕМ.
Затова според него много важно сега е да има връзка между отделните дирекции. Ако искаш машина като радиото да върви, връзката трябва да се възстанови.

Според него е наложително преговорите за увеличаване на държавната субсидия за 2021 г. да продължат. БНР трябва да намери начин да реорганизира разпределението на парите за тази година, каза Митов. Според него бюджетът на общественото радио трябва да е процент от Брутния вътрешен продукт на страната. Може да има спонсорства по проекти и да се запази правото да се излъчват реклами, обясни Митов

Той предложи да се сформира работна група, която да направи функционален анализ - оптимизиране на структурите, за да се постигне намаляване на разходите.

Сайтът на радиото е само като представителен - новините не се архивират и не мога да разбера защо. Трябва да се отделят средства и за това, заяви Митов.

Според него програмите “Христо Ботев” и “Хоризонт” трябва да са с различни профили. Ако “Хоризонт” е лицето на БНР, то в “Христо Ботев” да има по-сериозни дискусии. Митов не вижда смисъл да върви сутрешен блок по “Христо Ботев”. Той предлага още да се промени профилът на радио “София”, който сега е насочен към младежката аудитория. “Трябва да е за друга възрастова група и да е за проблемите на София.” Според него радио “България” също може да се развива по-добре - и то основно в интернет.

Сред предложенията на Митов са още създаването на гореща линия за сигнали от служители, която да им гарантира пълна анонимност, както и възстановяване на радиотеатъра.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца