Уволнена директорка на детска градина бе върната на работа от съда

https://www.24chasa.bg/novini/article/8091848 www.24chasa.bg
Снимка Архив

Върховен касационен съд (ВКС) възстанови на работа Мариана Иванова, която бе уволнена преди две години като директор на детската градина в столичния квартал "Горна баня". Това обяви по време на пресконференция в БТА адвокатът на Иванова Кристиан Гьошев.

Случаят с надвишения прием на деца с хронични заболявания придоби популярност преди две години. След уволнението бе променена и Наредбата за прием на деца в общинските детски градини. Мариана Иванова ще се върне по-късно днес на старото си работно място - детска градина 164 "Зорница". След възстановяването й на работа, под формата на делегиран бюджет, общината ще трябва да й изплати всичките й заплати за този период от време в размер на 11 хил. лв., осигуровките й, както и разходите по разноските за делото, обясни адвокат Гьошев.

Адвокат Владислав Янев, който също представлява Иванова каза, че единствената вина на клиантката му, е че заявила публично общоизвестен факт, свързан с начина, по който се приемат деца в детските градини. От справката, направена от адвокатите на Иванова в хода на делото, за периода 2016 - 2017 г., и обявена днес публично, става ясно, че във въпросния период детската градина, която тя ръководи, е едва на седмо място по надвишен прием на деца с хронични заболявания - с шест повече. Първенец в това отношение е ДГ 7 "Детелина" с 34 деца повече, ДГ 8 "Проф.Елка Петрова" - с 23 деца повече, ДГ 43 "Талант" - със 17 деца повече

Адвокат Гьошев посочи, че от писмо на ресорния заместник-кмет Тодор Чобанов става ясно, че срещу въпросните директори, които също са надвишили приема на деца, дисциплинарни мерки не са предприети.
Мариана Иванова каза, че промяната в наредбата за прием, не решава проблема с местата в детските градини, тъй като недостигът е прекалено голям и апелира да продължават да се строят нови.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дисководещият Мартен Роберто се разхожда с опасни татуси. Целите му ръце и вратът му са нашарени с цветни изображения, които той и да иска не може да скрие. За цветните рисунки по тялото има основателни съмнения, че пигментите в определени бои са канцерогенни. Именно заради това Европейският съюз обмисля да ги забрани

Борислава дори вече не живее в къщата в Барселона, разкрива братът Премиерът Бойко Борисов няма нищо общо със сестра ми Борислава! Това обяви бившият футболист на ЦСКА Станко Йовчев. 31-годишният мъж проговори единствено пред "България Днес", след като бе набеден за шурей на министър-председателя. Приписваната любовна афера на Бойко с

Да станеш шесткратен европейски шампион и олимпийски първенец по борба е лесно в сравнение с това да си намериш място за паркиране в София. В това се убеди звездата от тепиха Армен Назарян, който почти половин час обикаля за паркомясто с лъскавия си "Мерцедес", видяха топпапараците на "България Днес"