Финансирането на БНР да не е зависимо от държавата, предлага Андон Балтаков (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8092247 www.24chasa.bg
Андон Балтаков. Снимка 24 часа

Финансирането на общественото радио да не е зависимо от държавата, предлага Андон Балтаков, който е един от кандидатите за генерален директор на БНР.

Неговата идея е да се промени финансовият микс - да има целеви трансфер от държавния бюджет. И той да е или функция от БВП или от данъчни приходи.

В концепцията си, която представи пред СЕМ днес, Балтаков залага на чувствително нарастване на собствените приходи на БНР. Той посочи и кои може да са вторичните приходни канали - спонсори, спомоществователства, издателската, търговската и концертната дейност на общественото радио.

Има потенциал приходът от рекламата за една година да е 4 млн. лева, от концертна дейност - 350 000 лева на година, от издателска и лицензионна дейност - 250 000 лева на година. Не мисля, че радиото трябва да е играч на рекламния пазар, обясни Балтаков.

Той подчерта необходимостта от дигиталните продукти на БНР. Сред предложенията му е да се направи образователно и занимателно приложение за мобилни устройства, както и създаване на стрийминг продукти. Балтаков предлага всеки ден радио “България” да има по две подкаст програми - едната, насочена към аудитория, която иска да опознае страната ни, и друга - за посещаващите страната ни.
Убеден съм, че стратегията, която поставям пред вас, е реалистична в момента, в който до мен застанат хората, каза Балтаков.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него