ГЕРБ: Вотът на недоверие няма да мине

https://www.24chasa.bg/novini/article/8092720 www.24chasa.bg
Александър Ненков Снимка: Архив

"Вотът на недоверие няма да мине", каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков на брифинг в парламента по повод внесения от БСП вот на недоверие към правителството за провал в политиката в областта на околната среда и водите.

"ГЕРБ заедно с "Обединени патриоти" ще изпълнят управленската програма, за която сме се подписали преди три години, и ще довършим своя управленски мандат", уточни Ненков. Той увери, че коалицията е стабилна.

"Вярваме, освен това, че в Народното събрание, извън коалицията, има достатъчно разумни и други народни представители, които съзнават, че евентуално падане на правителството в момента само ще доведе до нови въпросителни и ще постави под угроза бързото разрешаване на проблема в Перник", добави Ненков.

Председателят на парламентарната комисия по околна среда и води Ивелина Василева коментира, че от ГЕРБ ще се запознаят с мотивите на БСП, имат отговорно отношение и са готови за дебат. Според нея БСП целят създаването на кризи, нагнетяването на напрежение и подсилването на страховете на хората, а ГЕРБ знаят, че кризите се решават с реални действия, което изисква мобилизацията на всички.