Митко Димитров: Повече българска музика и повече собствени приходи в БНР

https://www.24chasa.bg/novini/article/8095024 www.24chasa.bg
Митко Димитров по време на изслушването си пред СЕМ в конкурса за генерален директор на БНР

Стабилизиране на управлението и финансова дисциплина - това ще са най-важните приоритети в работата на д-р Митко Димитров, ако бъде избран за генерален директор на БНР. 

Причината е съществуването на 3 кризисни пласта в общественото радио - административен, управленски и кадрови, обясни той по време на изслушването си пред съвета за електронни медии. 

За да ги преодолее, той е убеден, че БНР трябва да продължи да е информационен лидер и всеки човек в страната да има осигурен достъп до програмите му.  Затова Димитров иска да осъвремени звученето на БНР, тъй като радиото произвежда български интелектуален продукт. 

Митко Димитров: Повече българска музика и повече собствени приходи в БНР

"Радиото не трябва да е удобно социално убежище", каза Димитров пред СЕМ. Затова той лично ще участва в изготвянето на класификатор на длъжностите, за да няма ощетени служители с несправедливо заплащане.

За "Хоризон" предвижда нови тематични предавания в делничните дни за здравеопазване, образование и правосъдие, плурализъм във всички предавания, а не само в рамките на програмата, промяна в звуковата опаковка и увеличаване на българската музика. 

Гледайки "БНТ на 60", му хрумва идеята за предаване, с което се канят именити гласове от радиото, за да представят златния му фонд. 

"Христо Ботев" ще има предаване за хората в неравностойно положение, в което участват и представители на тези таргет групи. Възможно е "Христо Ботев" да се превърне в литературен център и да огранизира литературни салони, а не само да ги представя в ефира.  Музикалните състави на БНР трябва да се популяризират с повече концерти в страната. 

Общественото радио е приключило година с преходен остатък от 200 лв., каза Димитров и заяви своята готовност да създаде своя финансова дисциплина и да увелици собствените приходи на радиото. Според него субсидията на БНР трябва да е процент от БВП. 

Заложил е в концепцията си да осъвремени програмната схема, за да слушат радио и младите. Според изследвания повечето слушатели на БНР в момента са на възраст над 60 г. 

"Няма да обещая повече, отколкото бих изпълнил, и няма да направя по-малко от това, което съм обещал", завърши представянето си Димитров. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След доцент Деси Бакърджиева става професор Лили АНГЕЛОВА снимки: Пламен КОДРОВ Над 200 симпатични и пищящи фенки на Наум Шопов-младши дойдоха на прожекцията на сериала "Откраднат живот" в столично кино, видя "България Днес". "По-полека, една след друга", радваха се фотографите на интереса, който предизвика синът на Христо Шопов

Служители на почистващите фирми в София миха вчера булеварди и улици. Общо 788 дка улици са измити за първите два месеца на годината в София. По-топлата зима позволява общината да предприеме подобни действия, които са част от мерките за по-чист въздух. През януари машинно са измити 406 дка улици, а до 17 февруари - още 382 дка

Той може да е озвучавал най-известния скъперник на света - Ебенизър Скрудж, но не пести пари да празнува щедро с приятели рождения си ден. С тези мисли как да прекара празника си навръх 3 март топпапараците на "България Днес" изловиха театралната звезда Георги Новаков. Дългогодишният глас зад кадър се разхождаше умислен по улиците и умуваше как да