Кремъл обеща широка дискусия за поправките в конституцията

https://www.24chasa.bg/novini/article/8095616 www.24chasa.bg
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че предстоят мащабни дебати за предложените промени. Снимка: Ройтерс

Кремъл обеща днес широка публична дискусия за поправките в руската конституция, предложени от президента Владимир Путин, като подчерта, че изненадващата реформа ще бъде осъществена с ускорено темпо, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери пред журналисти, че предстоят мащабни дебати за предложените промени - "широка кампания от информация и дискусии".

Владимир Путин изненадващо обяви конституционната реформа в годишното си обръщение към парламента на 15 януари; това доведе до оставката на премиера Дмитрий Медведев и правителството му. За министър-председател бързо бе назначен Михаил Мишустин, висш служител с добра репутация, но неизвестен на широката публика, отбелязва Франс прес.

Вчера Путин внесе в Държавната дума поправките, предвиждащи по-специално да се засили ролята на парламента при назначаването на премиер, да бъдат намалени президентските мандати на общо два вместо два поредни, и да бъде създаден Държавен съвет с големи правомощия.
Президентските инициативи винаги се осъществяват приоритетно, обясни Песков, цитиран от РИА Новости, след като бе запитан защо властите бързат да приемат конституционните поправки.

Той допълни, че не са определени точни дати за приключване на реформата, но "нищо няма да се протака".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Остро недоволство от поведението и приказките на Бойко Борисов изрази шоуменът и политик Слави Трифонов. Във Фейсбук Дългия яростно коментира поведението на премиера от последните дни: Я не ми се карай! Бойко Борисов, ще ти говоря на "ти", защото от тия брифинги имам чувството, че живеем заедно. И така, предполагам, е с всеки българин

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила