Даниела Манолова: Радикални мерки за заплатите в БНР

https://www.24chasa.bg/novini/article/8095918 www.24chasa.bg
Даниела Манолова на конкурса в СЕМ

Когато приемат България в НАТО, Даниела Манолова се оказва на мястото на събитието по случайност и започва да предава за БНР. След месеци получава хонорар за репортажите си - 3 пъти по 2 лева. 

"Трябват радикални мерки за заплатите и хонорарите в БНР, някои от които са обидно ниски. Това са финансови рестрикции, които блокират таланта", обяви пред СЕМ драматуржката от радиотеатъра Даниела Манолова, която е кандидат за генерален директор на БНР. 

В представянето си тя неколкократно се връщаше към финансирането на БНР, след като се оказа, че всички въпроси от представителите на радиото са само за ниските заплати - има такива по 680 лева. 

Манолова е на мнение, че държавната субсидия трябва да е процент от БВП или от лицензионни такси, които биха осигурили по-голяма стабилност и независимост на БНР. 

Според Манолова, есенната криза в БНР със спирането на "Хоризонт" е показала колко уязвими са обществените медии. Именно заради кризата тя е променила приоритетите си в концепцията, тъй като се явява за втори път на конкурса. Сега основните й цели са да превърне БНР в модерна и независима медия и да я адаптира към дигиталния медиен пейзаж. За да се случи, БНР трябва публично да заяви позицията си за обществените задачи, които има да изпълнява. Трябва да го направи чрез публично събитие - конференция, на която да декларира независимостта си. 

"Не си ли независим от теб няма нужда", каза Манолова. 

Целите й са паралелно развитие на програмите на БНР, висококачествено аудио, стратегия за дигитална трансформация, собствени мобилни приложения и дългосрочна стратегия към децата. За съдържанието най-важно е връщането на доверието в радиото. 

За втори път концепцията на Даниела Манолова се отличи със своята задълбоченост и интелигентност. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко