Трикове, които ще улеснят живота на шофьорите през зимата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8100413 www.24chasa.bg

Колкото по-големи са преспите навън, толкова по-щастливи стават децата, но не и шофьорите.

За щастие, съществуват множество дребни трикове, които могат да улеснят живота на всеки, който няма щастието да притежава собствен гараж.

Как да почистим снега и леда от прозорците и огледалата за обратно виждане, показва NOVA. 

> Вдигнете чистачките за през нощта, за да не залепнат за стъклото.
> За да предотвратите заледяването на стъклото, смесете 3 части оцет с 1 част вода и го напръскайте предната вечер. На сутринта пак ще трябва да махнете снега, но ще е много по-лесно.
> Суха кърпа, напоена с алкохол, ще ви помогне да махнете снега от прозорците много по-бързо.
> Друг начин да предотвратите заледяването на прозореца – сложете стара рогозка или парче дебел плат под чистачките за през нощта. Не правете това обаче при резки промени на температурите или при силен снеговалеж.
> Нямате чистачка за лед? Използвайте здрава шпатула или в краен случай – кредитната си карта. Избягвайте метала, тъй като може да увредите стъклото.
> Най-обикновените найлонови пликчета ще предпазят огледалата за обратно виждане от заледяване през нощта.
> Паркирайте колата си, така че да гледа на изток. По този начин сутрешните лъчи на слънцето ще разтопят леда и ще ви помогнат да я почистите по-бързо.

> Гелът за ръце ще ви помогне при отварянето на замръзнали ключалки и врати.
> Можете да загреете ключа на колата със запалка, а след това – внимателно да го поставите в замръзналата ключалка.
> Ако искате да отворите замръзнала врата, първо окажете лек натиск върху нея. Или пък използвайте топла, но не и гореща вода.

Как да предпазим стъклата от вътрешната страна на колата

> Котешката тоалетна е подходяща за абсорбирането на влагата и миризмите в колата. Можете да поставите малко от нея в чорап и да я сложите в колата.
> Кремът за бръснене също помага за почистването на прозорците и се бори с кондензацията. Просто нанесете малка част от крема върху тях и избършете със суха кърпа.

> Ако очаквате нощта да е студена, внимателно извадете акумулатора и го вземете с вас вкъщи.
> Ако колата не запали в първите 15-20 секунди, оставете я да си почине поне 2 минути, преди да пробвате отново.
> В краен случай винаги можете да подадете ток на колата от друг автомобил. За тази цел винаги носете със себе си подходящите кабели.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца