Кои храни не трябва да съхраняваме в хладилника?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8100683 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Имате чувството, че хладилникът ви всеки момент ще се взриви, защото е препълнен с всевъзможни хранителни продукти? Най-вероятно причината е, че по-голямата част от тях като цяло нямат място в него.

Инстинктивно слагаме там свежите плодове и зеленчуци, за да удължим срока им на годност. Възможно е обаче в някои случаи дългият престой на минусови температури да намали вкусовата им стойност.

Вижте кои са хранителните продукти, които не се е препоръчително да се съхраняват в хладилника. И бройте до 10 следващия път, докато посягате към съдържанието на пазарните торби, за да ги нахвърлите инстинктивно в него.

Лук и чесън - Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и тъмно място, където няма опасност да хванат плесен.

Домати - Ако престоят в хладилника, ще омекнат и ще изгубят вкуса си. Най-добре е да ги съхранявате на стайна температура (по възможност на пряка слънчева светлина). В случай, че вече са разрязани, е препоръчително да ги оставите в хладилника.

Пъпеш - Тук отново основен фактор е той да не бъде разрязан. Тук изборът е по-скоро въпрос на лични предпочитания, тъй като кората е достатъчно твърда и дебела, за да предпази плода от изсъхване.

Цитрусови плодове - Тъй като се отглеждат в мек климат, е безопасно да се съхваняват на стайна температура. Ако са разрязани, непременно ти поставете в кутия или ги увийте в специално фолио и ги дръжте в хладилника.

Авокадо - Най-добре е да се съхранява при стайна температура, ако не е напълно узряло. Ако вече е разрязано с нож, напръскайте го с малко лимонов сок и го поставете в хладилника.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца