Александър Велев: Министерството на финансите разреши БНР да даде кола на СЕМ

https://www.24chasa.bg/novini/article/8100855 www.24chasa.bg
Александър Велев по време на конкурса за генерален директор на БНР СНИМКА: Авторът

Комисията на Цацаров (КПКОНПИ) обяви, че търси конфликт на интереси при генерален директор на БНР (бивш): по сигнал, че като такъв е предоставил за ползване на СЕМ лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио и по този начин си е осигурил подкрепа от членовете на СЕМ.

Този генерален директор е Александър Велев, съобщиха от СЕМ по време на заседанието си за избор на нов шеф на БНР. Бетина Жотева, член на съвета, обясни, че колата - старо пежо, е била предоставена на нея.

"Колата ми беше предоставена от тогавашния председател на СЕМ Мария Стоянова. Аз тъкмо бях дошла в съвета и ми дадоха този автомобил, който беше бракуван. Александър Велев я беше предоставил", каза Жотева.

"Колата е предоставена от БНР, но не е обслужвана от БНР, не е била на издръжка на радиото", обясни и юристката на Съвета за електронни медии Емилия Станева.

"Колата е отписана от активите на БНР и прехвърлена в активите на СЕМ с разрешение на Министерството на финансите", обясни пред "24 часа" Александър Велев. Той допълни: "Двете организации са на бюджетна издръжка и всичко е законно. На БНР не й трябваше този автомобил, който беше пред бракуване, а СЕМ имаха нужда. Това се случи 4 или 6 месеца, след като вече бях директор на радиото, и оттогава случаят непрекъснато е припомнян. Давал съм неколкократно обяснения, но няма нищо нередно, няма конфликт на интереси. Нормална практика е."

Велев обясни, че от БНР са предлагали и автомобили на МВР, но министерството не ги е взело, тъй като били доста стари.

На въпрос дали е получил подкрепа от СЕМ, Велев отговори: "Видя се, че не получавам подкрепата им", имайки предвид току-що приключилия конкурс за генерален директор на БНР, в който той участва, но не беше избран.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко