Харви Уайнстийн преди делото: Ползвам услугите на добри адвокати

https://www.24chasa.bg/novini/article/8102216 www.24chasa.bg
Харви Уайнстийн влезе в съда в Манхатън във връзка с най-големия съдебен процес от появата на движението #Аз също СНИМКА: РОЙТЕРС

Харви Уайнстийн влезе в съда в Манхатън във връзка с най-големия съдебен процес от появата на движението #Аз също, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Шестдесет и седем годишният Уайнстийн бе обграден от помощници и адвокати, но не използва помощно средство за придвижване, до което прибягва след автомобилната катастрофа през лятото м.г. и последвалата хирургична операция. Запитан дали смята, че съдебният процес ще е справедлив, той отвърна "Ползвам услугите на добри адвокати", предава БТА.

Харви Уайнстийн преди делото: Ползвам услугите на добри адвокати

Преди повече от две години обвиненията срещу бившия филмов магнат доведоха до възникването на движението #Аз също. Сред обвинителите на Уайнстийн са известни актриси, които се готвят да дадат свидетелски показания или да присъстват на съдебния процес.

Харви Уайнстийн преди делото: Ползвам услугите на добри адвокати

"Този съдебен процес е толкова важен, защото огромното международно влияние и слава на Уайнстийн дават възможност да се хвърли светлина върху ширещата се злоупотреба с власт, която просмуква културата в глобален мащаб", заяви актрисата Джесика Барт - звездата от филма "Приятелю, Тед". Тя увери, че навремето Уайнстийн я поканил в хотелски апартамент и поискал от нея да му направи масаж.

Харви Уайнстийн преди делото: Ползвам услугите на добри адвокати

Адвокатите му са решени да компрометират надеждността на обвиненията.

Битката пред журито от съдебни заседатели, включващо 5 жени и 7 мъже, ще бъде оглавявана от две жени - прокурорката Джоан Илузи Орбън и адвокатката на Уайнстийн Дона Ротуно.

Ротуно отбеляза, че поставя под съмнение мотивите на двете основни обвинителки на клиента й - бившата асистентка на продукция Мими Хейли, която твърди, че Уайнстийн я е нападнал сексуално през 2006 г., и друга жена, чието име се пази в тайна.

Харви Уайнстийн може да получи доживотна присъда, ако бъде признат за виновен.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново припомни за забраната столичани да се разхождат в градини и паркове през уикенда заради ширещата се епидемия от COVID-19. Това бе и повод екипите на столичната полиция да засилят проверките в паркове и пешеходни зони. В събота полицаи предупреждаваха гражданите

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в

Въпреки призивите на оперативния кризисен щаб всички да си останат по домовете и през днешния ден много столичани решиха да използват благоприятната прогноза и да излезнат на чист въздух. Полицията беше поставила патрули на възлови места в столицата, където по принцип има струпване на хора, а полицаите се опитваха всячески да накарат хората