Трафикант на мигранти предал Борислав, който запали вилата на адв. Савова

https://www.24chasa.bg/novini/article/8102267 www.24chasa.bg
Николов бе качен в джип, без медиите да го видят. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Тефтер с график на движението на юристката намерен в дома му

Трафикант на мигранти е ходил с Борислав Николов при подпалването на вилата на адв. Ирена Савова и е дал показания срещу него, научи “24 часа” от важен човек в прокуратурата. Мъжът обаче не е участвал в палежа.

Той и Николов се познавали покрай превеждането на бежанци до границата със Сърбия. Мъжът ги карал до Костинброд, а оттам Борислав ги транспортирал до браздата. Двамата се срещнали преди дни и свидетелят споделил, че е без работа. Николов веднага му предложил да отидат до къща в Ихтиман. Не му казал, че ще я палят.

“Остави телефона в дома си” била единствената инструкция на Борислав Николов. На 15 януари пристигнали пред вилата на Савова. Николов казал, че ще я палят. “Аз няма да участвам, може вътре да има дете. Мислех, че ще я обираме”, отвърнал мъжът.

Разследащите стигнали до Борислав, защото го познали на записи от камери. На тях се виждало специфичното му накуцване, което го издало, въпреки че бил със скрито лице за разлика от другаря си.

Той е дал показания пред съдия. Казал, че Николов му предложил 500 лв. - половината от обещаните му 1000 лв. След ареста на 34-годишния мъж последвало претърсване в дома му. Там са открити огнестрелни оръжия и много патрони, за които се смята, че са незаконни.

Най-интересната находка обаче била тефтер. В него подробно бил описан графикът на адв. Савова и на свидетели по дело с материален интерес над 2 млн. лв., по което юристката работи. Има и няколко посегателства срещу очевидците.

Записките ще бъдат приобщени и по друго разследване - за това, че адвокат Савова е следена. В него има данни и за поръчителя на палежа.

Според адвокат Савова това е бизнесдама, която се занимава с домове за възрастни хора и притежава няколко балнеолечебни центъра в Сапарева баня. Тя ги получила като наследство от разстреляния си съпруг.

Бизнесдамата и Савова дълги години са работили заедно. Савова е била наета от нея по договор за правни услуги. След разрив в отношенията обаче юристката си търси неизплатени суми за над 2 млн. лв.

Според Савова именно бизнесдамата е поръчала и разлепянето на нейни некролози преди година. Подозира я и в палеж на дома на един от свидетелите по процеса, по който двете се съдят.

Засега Николов не дава обяснения. В сряда съдът в Ихтиман го остави зад решетките.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца