Борисов за лотарията: Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен

https://www.24chasa.bg/novini/article/8103316 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Йордан Симеонов

Ако докладът на АДФИ за плащаните от хазартните фирми такси е верен, много хора ще имат проблеми.

Това обяви в началото на заседанието на правителството премиерът Бойко Борисов.

Това е първият личен коментар на министър-председателя, след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе законопроект, с който се одържавяват лотарийните игри. Проектът пък предизвика обвинения от страна на бизнесмени Васил Божков, че се цели национализация на неговите лотарийни фирми и даването на бизнеса на друг човек. Той каза и, че ако му вземат "Националната лотария" няма как да издържа футболния клуб "Левски".

Борисов за лотарията: Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен

Имам на бюрото си доклада на АДФИ, който е до главния прокурор а финансовия министър, къде в него става въпрос за ФК "Левски", запита Борисов реторично министрите си.

Борисов за лотарията: Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен

В доклада има имена на много фирми, няма да ги коментирам като имена. Но никъде там не пише за "Левски". Не мога да видя връзката между таксите, плащани за хазарт и "Левски", каза още Борисов.

Борисов за лотарията: Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен

"За какво одържавяване и каква национализация се говори? Никой на никого не взема фирмата. Ако някой не си е платил таксите, ще му се вземе лиценза, фирмата си е негова", коментира още премиерът.

Борисов е поискал в Закона за хазарта да има специален текст, ако бъде прието предложението лотарията да стане държавен монопол, за да спрат спекулациите, че бизнесът ще отиде при друг човек. "Възложил съм на Горанов и Менда Стоянова изрично да се впише, че няма да се дава на концесия, че ще е забранено за приватизация. Да е сигурно, че освен държавата никой друг няма да се занимава с тази дейност", обясни премиерът.

"Левски" е имало много преди мен, ще има много след мен, имало го е преди Божков, ще го има и след него. Винаги ще има "Левски", каза още Борисов. В цялото му изказване това бе единственото споменаване на името на Васил Божков.

Утре премиерът ще се срещне с фенове на "Левски", за да им обясни своята позиция. Срещата бе поискана от феновете след призив на Божков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в

Въпреки призивите на оперативния кризисен щаб всички да си останат по домовете и през днешния ден много столичани решиха да използват благоприятната прогноза и да излезнат на чист въздух. Полицията беше поставила патрули на възлови места в столицата, където по принцип има струпване на хора, а полицаите се опитваха всячески да накарат хората

Гей браковете са сред основните причини за разпространението на епидемията от covid 19, обяви влиятелният иракски духовник Муктада Садр. В поредица от туитове, наречени "Небесни послания" близкият до терористични организации духовник дава своята версия за появата на пандемията коронавирус. В първата част на неговите послания той счита