Борисов за лотарията: Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен

https://www.24chasa.bg/novini/article/8103316 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Йордан Симеонов

Ако докладът на АДФИ за плащаните от хазартните фирми такси е верен, много хора ще имат проблеми.

Това обяви в началото на заседанието на правителството премиерът Бойко Борисов.

Това е първият личен коментар на министър-председателя, след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе законопроект, с който се одържавяват лотарийните игри. Проектът пък предизвика обвинения от страна на бизнесмени Васил Божков, че се цели национализация на неговите лотарийни фирми и даването на бизнеса на друг човек. Той каза и, че ако му вземат "Националната лотария" няма как да издържа футболния клуб "Левски".

Борисов за лотарията: Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен

Имам на бюрото си доклада на АДФИ, който е до главния прокурор а финансовия министър, къде в него става въпрос за ФК "Левски", запита Борисов реторично министрите си.

Борисов за лотарията: Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен

В доклада има имена на много фирми, няма да ги коментирам като имена. Но никъде там не пише за "Левски". Не мога да видя връзката между таксите, плащани за хазарт и "Левски", каза още Борисов.

Борисов за лотарията: Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен

"За какво одържавяване и каква национализация се говори? Никой на никого не взема фирмата. Ако някой не си е платил таксите, ще му се вземе лиценза, фирмата си е негова", коментира още премиерът.

Борисов е поискал в Закона за хазарта да има специален текст, ако бъде прието предложението лотарията да стане държавен монопол, за да спрат спекулациите, че бизнесът ще отиде при друг човек. "Възложил съм на Горанов и Менда Стоянова изрично да се впише, че няма да се дава на концесия, че ще е забранено за приватизация. Да е сигурно, че освен държавата никой друг няма да се занимава с тази дейност", обясни премиерът.

"Левски" е имало много преди мен, ще има много след мен, имало го е преди Божков, ще го има и след него. Винаги ще има "Левски", каза още Борисов. В цялото му изказване това бе единственото споменаване на името на Васил Божков.

Утре премиерът ще се срещне с фенове на "Левски", за да им обясни своята позиция. Срещата бе поискана от феновете след призив на Божков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко