До 2 дни повече отпуск за непушачите, предлагат патриотите

https://www.24chasa.bg/novini/article/8103325 www.24chasa.bg
Александър Сиди

С тази добавка, която внасяме даваме възможност на работодателите да дават на своите работници непушачи допълнителни два дни платен отпуск, каза в кулоарите на парламента народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди.

С тази промяна на закона патриотите се опитват да поощрят непушачите и да допълнят забраната за пушене на обществени места.

Пушачите излизат в нетегламентиранана почивка за да пушат за по 15 мин., дори по час за деня, а непушачите са поставени в дискриминационна обстановка. Затова смятаме, че служителите, които не пушат заслужават допълнителен отпуск до два дни, отбеляза още Сиди.

В поправката е отбелязано още, че ако един пушач не пуши на работното си място, то той също би могъл да се възполва от допълнителни два почивни дни. Следенето на служителите се случва строго индивидуално за всеки работодател. Има карти за достъп до стаи за пушене, има камери и т.н., каза още Александър Сиди.

Като представител на ВМРО, Сиди не пожела да коментира предложените от Валери Симеонов промени в закона за хазарта. Законопроектът, който предвижда одържавяване на частните лотарии, ще бъде разгледан извънредно днес от 14,30 ч в парламентарната финансова комисия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари