Нидерландецът Йохан Стелингверф биел жертвата си с палка и я поливал с узо

https://www.24chasa.bg/novini/article/8103664 www.24chasa.bg
Йохан Стелингверф

Нидерландецът Йохан Стелингверф, който бе обвинен по две дела за изнасилвания, е удрял една от жертвите си с електрошокова палка и я поливал с узо.  Това стана ясно в Софийския градски съд, който преди минути отказа да освободи чужденеца от ареста. 

Йохан се запознал с унгарката Дж. Пап в Будапеща. После двамата поддържали връзка по интернет. Пап предупредила Йохан, че е против садистичния секс и не иска да участва в групов. 

Миналата година тя дошла при нидерландеца в София, но той не се съобразил с желанията й. Според прокуратурата я упоил с алкохол, а след като унгарката изпаднала в безпомощно състояние, Йохан правил секс с нея против волята й. 

Той ударил унгарката с юмрук в слепоочието, вследствие на което в момента тя имала проблем със зрението.

Дж. Пап е била в апартамента на Йохан в София на 24 октомври 2019 г., но е подала жалба до МВР по мейл, изпратен на 27 ноември 2019 г.  Тя се оплакала едва тогава, тъй като преди това ходила на серия лекарски прегледи и е търсила помощ от унгарските власти. 

Йохан Стелингверф се е представил пред нея с чужда самоличност, твърдял, че е от Дания и се казва Йохан Ван Дам. 

Нидерландецът е в България от 3-4 години. Според защитата му той има туристическа фирма за пътешествия с мотоциклети из България и Сърбия и пътува много.

На днешното заседание стана ясно, че Йохан е осъждан в родината си за изнасилване.  Обвиняем е и по дело в Малта за измама и изнасилване. Местните власти го пуснали да пътува с баща му до Нидерландия при условие, че ще се върне. Наскоро в Малта разбрали, че Стелингверф е задържан в България.

Решението на СГС нидерландецът да остане в ареста е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Очаквайте подробности. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Смолян преди минути. Сутринта се чухме с президента Румен Радев, за да му изкажа съболезнованията си. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Всички регистрирани безработни в бюрата по труда да полагат задължителен 14-дневен труд в селското стопанство. Това иска Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която изпрати официално писмо до Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съобщи за исканията си в прессъобщение до медиите