Определиха НПО-тата в Съвета по съдебна реформа през 2020 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8105637 www.24chasa.bg
Днес бе изтеглен жребият за определяне на НПО-тата. Снимка министерство на правосъдието

Определени са неправителствените организации, които ще участват в Съвета по съдебна реформа за тази година, съобщиха от пресцентъра на министерството на правосъдието.

Днес в присъствието на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, заместник-министър Десислава Ахладова, членове на неправителствени организации и журналисти е изтеглен жребий за определяне на НПО - членове на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. Представители на медиите изтеглиха на два пъти жребия с имената на НПО-тата, които ще са членове на Съвета през първо и съответно второто полугодие на годината.

През първото полугодие в Съвета ще членуват Фондация "Институт за пазарна икономика, Сдружение "Международен правен център - Интернешенъл Лигъл Адвайз Център", Сдружение "Клуб на адвокатите франкофони"; Сдружение "Център за съзидателно правосъдие" и Фондация "Български институт за правни инициативи".
През второто полугодие членове ще са Фондация "Институт за пазарна икономика"; Сдружение "Център за съзидателно правосъдие", Фондация "Български институт за правни инициативи", Сдружение "Програма за развитие на съдебната система" и Сдружение "Национална мрежа за децата".
Жребият е в изпълнение на разпоредбата на чл.3, ал.5 от Постановление 3 на Министерски съвет от 13 януари 2016 г., според която, когато на критериите за членство в Съвета отговарят повече от 5 неправителствени организации, те се определят в два различни жребия за срок от 6 месеца.
"Организациите, които не са избрани за съответното полугодие, могат да присъстват на заседанията на Съвета като наблюдатели, да се изказват и да изразяват становища по всички дискутирани теми", е обяснил министър Кирилов след жребия. Следващото заседание на Съвета е насрочено за 28 януари.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко

Футболистът на "Милан" Тео Ернандес няма спиране в последно време. Той сменя жените една след друга. Наскоро испанецът имаше кратък флирт с участничката в италианския "Биг брадър" Елиза де Паничис. Моделката сама потвърди за отношенията им в ефир. Това вбеси Ернандес. И явно е довело до край на отношенията им

Футболистите на "Левски" ще получат заплати и този месец. Клубът успя да събере средства, за да се разплати с тях на 20 февруари. Тогава е датата, на която играчите взимат месечните си възнаграждения. Парите постъпиха в касата на "сините" благодарение на отличната посещаемост на дербито с ЦСКА-София. На Националния стадион имаше над 27 000 зрители