Висшият адвокатски съвет започва работа по бъдещия закон "Аксел"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8108659 www.24chasa.bg
Маноил Манев Снимка: Архив

Висшият адвокатски съвет започва работа по изготвянето на становище по бъдещия законопроект "Аксел", който предвижда непълнолетни да бъдат съдени като възрастни.

Ще правим консултации, не една или две преди да излезем с готов текст за внасяне. Днес се проведе първата ни консултация със Висшия адвокатски съвет. За нас е важно промяната ни да бъде работеща. Търсим становището на професионалисти, които работят на терен. Изпълняваме всичко, което беше взето като решение на Министерския съвет при срещата с премира Борисов, каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манев от кулоарите на парламента. Той е инициаторът на промените.

Даваме становище обикновено едва след като бъде внесен даден законопроект, каза председателката на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова и добави, че се запознават с текстовете и съвсем скоро от адвокатския съвет ще излязат със решение по темата.

Официално в понеделник ще бъдат изпратени изготвените текстове за бъдещия законопроект, който получи условно названието "Аксел", на името на убиеца на Андреа от Галиче.

Ще откраднем всяка думичка, която чуваме от адвокатите, защото те са хората на терен, каза Маноил Манев.

Бъдещите законодателни промени предвиждат лица ненавършили 18 г. да могат да бъдат съдени с всички строгости на закона, след като бъде доказано от експерти психолози, че разсъждават като възрастни и осъзнават последсвията от нарушаването на закона.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца