Висшият адвокатски съвет започва работа по бъдещия закон "Аксел"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8108659 www.24chasa.bg
Маноил Манев Снимка: Архив

Висшият адвокатски съвет започва работа по изготвянето на становище по бъдещия законопроект "Аксел", който предвижда непълнолетни да бъдат съдени като възрастни.

Ще правим консултации, не една или две преди да излезем с готов текст за внасяне. Днес се проведе първата ни консултация със Висшия адвокатски съвет. За нас е важно промяната ни да бъде работеща. Търсим становището на професионалисти, които работят на терен. Изпълняваме всичко, което беше взето като решение на Министерския съвет при срещата с премира Борисов, каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манев от кулоарите на парламента. Той е инициаторът на промените.

Даваме становище обикновено едва след като бъде внесен даден законопроект, каза председателката на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова и добави, че се запознават с текстовете и съвсем скоро от адвокатския съвет ще излязат със решение по темата.

Официално в понеделник ще бъдат изпратени изготвените текстове за бъдещия законопроект, който получи условно названието "Аксел", на името на убиеца на Андреа от Галиче.

Ще откраднем всяка думичка, която чуваме от адвокатите, защото те са хората на терен, каза Маноил Манев.

Бъдещите законодателни промени предвиждат лица ненавършили 18 г. да могат да бъдат съдени с всички строгости на закона, след като бъде доказано от експерти психолози, че разсъждават като възрастни и осъзнават последсвията от нарушаването на закона.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро