Ярошенко и Хватов напускат руското посолство у нас до понеделник

https://www.24chasa.bg/novini/article/8111479 www.24chasa.bg
СНИМКА: МВнР

Дмитрий Михайлович Ярошенко и Александър Александрович Хватов са руските дипломати, които трябва да напуснат България, научи "24 часа" от свои източници в МВР. 

В петък стана ясно, че двамата руски дипломати са били уличени, че са извършвали шпионска дейност в нашата страна, което е било установено от ДАНС. 

Руският посланик Анатолий Макаров спешно е бил извикан в МВнР, за да му бъде връчена нотата за изгонване на двамата. От Външно дадоха срок от 48 часа, посланикът е обещал срокът да бъде спазен

Справка в сайта на посолството на Русия у нас показва, че Дмитрий Михайлович Ярошенко е първи секретар, а най-вероятно Александър Хватов е служител в търговското представителство.

Междувременно от британското посолство у нас са изразили своята подкрепа за предприетите от България действия. Тяхната позиция е, че Обединеното кралство подкрепя съществуващата проактивна позиция на България за противодействие на чужди зловредни действия, които подкопават нейния суверенитет. Обединеното кралство подкрепя предприетите действия от България да защити гражданите си, територията и националната сигурност.