Хипотеза: българка задушила с възглавница детето си, после подпалила дома си в Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8112642 www.24chasa.bg
Сградата с опожарения апартамент СНИМКА: СНИМКА Италиански пожарникари

Българката, заподозряна за убийството на 6-годишната си дъщеря в Сервиляно, Италия, на 8 януари, вероятно първо я е задушила с възглавница, а часове по-късно симулирала пожар в апартамента, за да прикрие престъплението.

Това подозират следователите, които разследват причините за смъртта на момиченцето. Това обаче е само хипотеза. Преди дни 38-годишната Павлина Миткова беше задържана по подозрения за убийство на дъщеря си. 40-годишният баща Али Красники, гражданин на Косово и работещ като строителен работник, не бил в апартамента в момента на пожара.

Първоначално майката твърдеше, че се събудила през нощта от миризмата на дим и след като видяла, че има пожар, успяла да изнесе само по-малкото си 4-годишно дете. След това се върнала и за другото дете, но не могла да  влезе заради пламъците и задушливия дим.

През изминалите дни прокурорката по делото Франческа Перлини постанови арестуването на майката, която е заподозряна не само за опожаряването на дома си, а и за убийството преди това на голямата си дъщеря. Все още не са окончателни резултатите от аутопсията на трупа на детето, но според италианските медии то не е починало нито от натравяне с дим, нито от изгаряне. Според изводите на пожарникарите огънят  в дома бил предизвикан с помощта на газ от готварската печка. Пожарът обхванал само част от кухнята, но не и стаята, в която спели децата.

Засега българката не е отговорила на въпросите на съдията от предварителното следствие Чезаре Марциали. Тя е казала, че е невинна и че няма нищо общо нито с опожаряването на апартамента, нито със смъртта на дъщеря си. Според следователите остава загадка защо версията на майката е пълна с подозрителни факти и противоречия. Властите се питат защо майката не е повикала помощ. На пожарникарите се обадил случайно минаващ оттам шофьор. Освен това не е ясно и защо майката излязла на улицата само с малкото дете, а не направила опит да спаси голямото.

Следователите забелязали, че по тялото не загиналото дете липсвали изгаряния и че то било сковано от доста по-дълго време. Това говорело, че задушаването не било предизвикано от пушека, а много преди пожара. Ако се докаже, че се касае за убийство, е загадка какъв е мотивът за него.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко