Протест пред МРРБ се сблъска с полицията (Обновена + снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8117262 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Велислав Николов

Протест, организиран от ПП Възраждане пред МРРБ заради водната криза в Перник се изроди в грозни сблъсъци с полицията, която опитвайки се да спре нахлуване в сградата на министерство, употреби сълзотворен спрей, разказаха очевидци.

Протестът бе обявен още в събота във фейсбук страницата на ПП Възраждане с искания за оставка на регионалния министър, който според протестиращите бил виновен и за отровения въздух, и за кризата с боклука, както и на цялото правителство.

Протестиращите се събират пред сградата на МРРБ в 12 часа, където започват да скандират "Оставка". Малко след това тълпата опитала да нахлуе в сградата, като няколко човека започнали да хвърлят бутилки по стъклените врати. 

Озовалите се на мястото полицаи пуснали сълзотворен спрей. Според очевидци от министерството имало и пострадал полицай, но информацията все още не е потвърдена от МВР. По-късно протестиращите потеглиха на шествие до Министерския съвет. 

Там се събраха около 300 човека, блокирайки движението по булевард "Дондуков". Ядрото на протеста обаче е от около 30-40 човека, които размахват националния трибагреник, знамена на национален синдикат "Защита" и знамена на ПП Възраждане. Те скандират "Оставка".

Има трима човека с мегафони, които издигат призиви за оставка на правителството, вариращи в много широк спектър: от водната криза през посегателство срещу валутния борд до коцесионирането на златодобива. 

Тротоарът пред Министерски съвет е зает от плътно строени един до друг служители на полицията, половината от които носят каски и щитове. В момента полицията и жандармерията докарват още служители, които заграждат околните улици. 

Протест пред МРРБ се сблъска с полицията (Обновена + снимки)

Протест пред МРРБ се сблъска с полицията (Обновена + снимки)

Протест пред МРРБ се сблъска с полицията (Обновена + снимки)

Протест пред МРРБ се сблъска с полицията (Обновена + снимки)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки